OVER MIJ

Hi! Ik ben Ellen Jansegers, freelance schrijver, content marketeer en journalist.
Oh ja, en introvert natuurlijk.​

Creatief van kindsaf aan

Schrijven en content creëren, dat doe ik al sinds ik een duim groot ben. Als kind schreef ik dagboeken vol dagdagelijkse avonturen, nam ik overal mijn tekenblok mee naartoe, vond ik opstellen schrijven het leukste wat er was, en knutselde ik met vriendinnen hele magazines in elkaar. 

Toen ik als tiener het internet ontdekte (°¯`• you know, MNS & MySpace •´¯°), begon ik te bloggen. Twintig jaar later doe ik dat nog steeds. Eerst in De Wereld Van Ellen, later als Het Stille Meisje, en vandaag als eigenaar van de online community Zwijgen is goud

Foto door Ellen van den Bouwhuysen
Foto voor HLN door Steven Richardson

Introversie is mijn missie

Die laatste online community kwam er niet zomaar. Ze is een uitloper van de bestseller Zwijgen is goud, het boek dat ik schreef over introvert zijn in een extraverte wereld. Met het boek en de community hoop ik de clichés rond introversie de wereld uit te helpen. Want introverte mensen zijn niet de verlegen grijze muizen waarvoor ze vaak versleten worden. Dat vertel ik ook in mijn lezingen.

Het boek verscheen in 2022 bij uitgeverij Horizon en werd opgepikt door o.a. Knack, De Morgen, Radio 1, Goed Gevoel, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Als auteur was ik te gast bij de podcasts Onbespreekbaar en Groen Gebladerte (Radio 1).

Meer dan 4.000 exemplaren gingen al over de toonbank, en het boek werd door Standaard Boekhandel verkozen tot één van dé boeken van 2022.

Content creëren maakt mijn dag

Vóór Zwijgen is goud werkte ik 10 jaar als in-house communicatiemedewerker bij verschillende bedrijven, vooral in B2B. Ik lanceerde en beheerde er heel wat online marketing initiatieven, zoals nieuwsbrieven, websites en social media. Wat ik het meeste kicken vond? Zo’n online kanaal vanuit het niets opbouwen, een complete content strategie en planning opstellen, die planning vullen met creatieve content, om na een paar maanden de vruchten te plukken van dat harde werk, en te merken dat jouw collega’s er leads uit halen. 

In 2021 startte ik als freelancer. Ik creëer nog steeds content, maar nu voor non-profitorganisaties, de culturele sector en B2B-bedrijven. Langetermijnprojecten waarbij ik woord en beeld combineer voor online platformen en een steen mag verleggen, daar krijg ik het warm van.

Foto voor Groen Gebladerte door Evie Ellen Lippens